Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
21.12.2020.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић учествовала је данас, заједно са председницом Владе Србије Аном Брнабић, на онлајн конференцији „Излаз из сиве економије – Нова решења за ново време“ у организацији НАЛЕД-а.

Атанасковић је том приликом рекла да због оних који раде у сивој зони државни буџет остаје ускраћен,  а привредници трпе велику штету.

Она је истакла и да ће нови Национални програм за сузбијање сиве економије бити предмет договора са осталим ресорним министарствима. Према њеним речима, много се очекује од фискализације, где ће министарство на чијем је челу, обезбедити подстицаје за привреду за лакши прелазак на савременија техничка решења фискалних каса и софтвера, као и кроз прелазак на е-фактуре.

Говорећи о увођењу јединствене мере ослобођења пореза и доприноса за младе предузетнике у првој години пословања – Стартуј легално Атанасковић је оценила да је реч о још увек младој мери, чији се резултати прате, како би је по потреби унапредили.

„Млади предузетници су нам свакако битна циљна група и у наредном периоду фокус ће нам све више бити да се баш њима пружи максимална подршка. Зато ћемо идуће године покренути нови програм који ће бити усмерен ка двема веома важним циљним групама – младима и женама.“, рекла је Атанасковић додајући да је подршка малим и средњим предузећима, нарoчито развој женског и омладинског предузетништва, један од најзначајнијих приоротета Министарства привреде.

Конференција је завршни догађај пројекта „Подршка Влади Србије у борби против сиве економије 2018-2020“ који су спровели НАЛЕД и ГИЗ, уз подршку Немачке развојне сарадње.