Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
21.12.2020.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković učestvovala je danas, zajedno sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, na onlajn konferenciji „Izlaz iz sive ekonomije – Nova rešenja za novo vreme“ u organizaciji NALED-a.

Atanasković je tom prilikom rekla da zbog onih koji rade u sivoj zoni državni budžet ostaje uskraćen,  a privrednici trpe veliku štetu.

Ona je istakla i da će novi Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije biti predmet dogovora sa ostalim resornim ministarstvima. Prema njenim rečima, mnogo se očekuje od fiskalizacije, gde će ministarstvo na čijem je čelu, obezbediti podsticaje za privredu za lakši prelazak na savremenija tehnička rešenja fiskalnih kasa i softvera, kao i kroz prelazak na e-fakture.

Govoreći o uvođenju jedinstvene mere oslobođenja poreza i doprinosa za mlade preduzetnike u prvoj godini poslovanja – Startuj legalno Atanasković je ocenila da je reč o još uvek mladoj meri, čiji se rezultati prate, kako bi je po potrebi unapredili.

„Mladi preduzetnici su nam svakako bitna ciljna grupa i u narednom periodu fokus će nam sve više biti da se baš njima pruži maksimalna podrška. Zato ćemo iduće godine pokrenuti novi program koji će biti usmeren ka dvema veoma važnim ciljnim grupama – mladima i ženama.“, rekla je Atanasković dodajući da je podrška malim i srednjim preduzećima, naročito razvoj ženskog i omladinskog preduzetništva, jedan od najznačajnijih prioroteta Ministarstva privrede.

Konferencija je završni događaj projekta „Podrška Vladi Srbije u borbi protiv sive ekonomije 2018-2020“ koji su sproveli NALED i GIZ, uz podršku Nemačke razvojne saradnje.