Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
07.08.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas Požegu gde se sastala sa predsednikom Opštine Đorđem Nikitovićem i privrednicima.

„Danas smo imali konstruktivan razgovor na temu problema sa kojima se privrednici susreću i načinima na koje možemo da pomognemo da ih prevaziđu i unaprede poslovanje“, istakla je ministarka.

Atanasković je naglasila da je na sastanku bilo reči o podsticajima Ministarstva privrede koji su na raspolaganju domaćim investitorima.

Ona je pohvalila rad lokalne samouprave i dodala da je na sastanku bilo reči i o širenju industrijske zone u Požegi.

„Unapređenje privrednog ambijenta još jedan je od načina da zadržimo mlade ljude u Srbiji. Najlepše je raditi u svojoj zemlji. Vlada Republike Srbije zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem radi na unapređenju infrastrukture, na privlačenju novih investicija, novim radnim mestima. Želimo da pomognemo mladima da vide budućnost baš u svojoj Srbiji“, podvukla je Atanasković.

Predsednik Opštine Đorđe Nikitović zahvalio je ministarki na poseti i istakao da Požega zahvaljujući geografskom položaju ima predispoziciju da bude nosilac razvoja cele zapadne regije.

„Ovo je jedan u nizu sastanaka sa privrednicima. Važno je da čujemo i lepe stvari i probleme. Kao lokalna samouprava moramo učiniti sve kako bismo privrednicima pomogli da unaprede poslovanje. Dolazak auto-puta otvara nove vidike u našoj industrijskoj zoni. U bliskoj budućnosti imaćemo 200 hektara za nove investicije“, rekao je Nikitović.