Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
28.11.2020.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић обишла је данас „Јумко“ у Врању и том приликом истакла да се неће журити са приватизацијом тог предузећа јер је циљ проналазак адекватног купца који би омогућио боље услове и додатно запослио младе људе.

„Имајући у виду да Јумко није на терету државе и да се сам издржава није нужно да се одмах пошто пото тражи купац већ ће се на томе радити идуће године”, рекла је Атанасковић и додала да Јумко није тренутно на листи приоритета за приватизацију.

Министарка је истакла да су јој радници током обиласка производње пренели да су задовољни условима и платама, али да увек има простора за побољшање.

„На нама је заједнички да обезбедимо боље услове и плате. Видим да радници имају жељу да ту раде, да живе у овом делу Србије и даћемо све од себе да им се помогне“, рекла је Атанасковић и посебно похвалила однос компаније према жена које чине 90 одсто радника.

Генерални директор Јумка Бранислав Трајковић рекао је да су упркос тешкој ситуацији изазваној пандемијом успели да одрже стабилност у производњи и да у наредном периоду очекује сигурне зараде и доста посла.

Он је додао да имају посла до краја године и за скоро целу наредну годину.

Говорећи о односу према запосленима, Трајковић је појаснио да се за рођење првог детета даје помоћ од 500 евра, за друго 1.000, затим 1.500 евра,  да су омогућили бесплатне вртиће за децу радника, као и помоћ за оне који су у тешкој материјалној ситуацији.

Састанку и обиласку фабрике, која и данас, у суботу, ради пуним капацитетом присуствовали су и градоначелник Врања, директор ПКС – РПК Лесковац, као и представници синдиката.

Министарка Атанасковић је током дводневне посете Врању јуче обишла и Симпо и том приликом истакла да ће се за Симпо тражити стратешки партнер тек када се ослободи зависних предузећа.