Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
28.11.2020.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je danas „Jumko“ u Vranju i tom prilikom istakla da se neće žuriti sa privatizacijom tog preduzeća jer je cilj pronalazak adekvatnog kupca koji bi omogućio bolje uslove i dodatno zaposlio mlade ljude.

„Imajući u vidu da Jumko nije na teretu države i da se sam izdržava nije nužno da se odmah pošto poto traži kupac već će se na tome raditi iduće godine”, rekla je Atanasković i dodala da Jumko nije trenutno na listi prioriteta za privatizaciju.

Ministarka je istakla da su joj radnici tokom obilaska proizvodnje preneli da su zadovoljni uslovima i platama, ali da uvek ima prostora za poboljšanje.

„Na nama je zajednički da obezbedimo bolje uslove i plate. Vidim da radnici imaju želju da tu rade, da žive u ovom delu Srbije i daćemo sve od sebe da im se pomogne“, rekla je Atanasković i posebno pohvalila odnos kompanije prema žena koje čine 90 odsto radnika.

Generalni direktor Jumka Branislav Trajković rekao je da su uprkos teškoj situaciji izazvanoj pandemijom uspeli da održe stabilnost u proizvodnji i da u narednom periodu očekuje sigurne zarade i dosta posla.

On je dodao da imaju posla do kraja godine i za skoro celu narednu godinu.

Govoreći o odnosu prema zaposlenima, Trajković je pojasnio da se za rođenje prvog deteta daje pomoć od 500 evra, za drugo 1.000, zatim 1.500 evra,  da su omogućili besplatne vrtiće za decu radnika, kao i pomoć za one koji su u teškoj materijalnoj situaciji.

Sastanku i obilasku fabrike, koja i danas, u subotu, radi punim kapacitetom prisustvovali su i gradonačelnik Vranja, direktor PKS – RPK Leskovac, kao i predstavnici sindikata.

Ministarka Atanasković je tokom dvodnevne posete Vranju juče obišla i Simpo i tom prilikom istakla da će se za Simpo tražiti strateški partner tek kada se oslobodi zavisnih preduzeća.