Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
29.07.2021.

Mинистарка привреде Анђелка Атанасковић разговарала је данас са делегацијом Египта, коју је предводио гувернер Јужног Синаја генерал мајор Кхалед Фода Садик, о потенцијалима привредне сарадње и инвестицијама.

Атанасковић је посебан акценат ставила на сарадњу у области хотелијерства и истакла спремност да египатским инвеститорима представи потенцијале инвестиционих могућности.

„Наша земља има потенцијал и спремни смо да подржимо улагаче који тај потенцијал препознају и који желе да улажу у хотеле“ истакла је Атанасковић и додала да Министарство привреде подржава инвестиционе пројекте у сектору услуга хотелског смештаја.

Садик је рекао да је управо то што предводи велику привредну делегацију један од показатеља да су заинтересовани за сарадњу, посебно у области туризма.

Он је исказао заинтересованост за унапређење авио сарадње како кроз повећање броја летова, тако и на нивоу две авио компаније Ер Каира и Ер Србије.

Такође, изразио је спремност да у Египту представе туристичке потенцијале Србије.
Саговорници су се сагласили да традиционално добри односи између Србије и Египта представљају добру основу за унапређење економске сарадње.