Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
27.11.2020.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas Herz Feniks BB u Nišu i tom prilikom najavila da će ministarstvo naći način da pomogne kompaniji u ostvarivanju svog cilja, a to je da proširi kapacitete i otvori 50 novih radnih mesta.

“ Ministarstvo privrede će naći načina da im pomogne kada je reč o realizaciji investicije, a sa gradskom upravom u Nišu treba da vide za pogodnu lokaciju na kojoj će se nalaziti novi proizvodni kapaciteti”, rekla je Atanasković.

Direktor prodaje korporacije Herz Srbija Milan Mihajlović se zahvalio ministarki na poseti i želji da pomogne u proširenju kapaciteta, a samim tim podrži ulaganje i investiranje u Niš.

„Zahvalni smo vladi i premijerki Ani Brnabić što su omogućili da Ministarstvo privrede bude uključeno u sva ova pitanja i nadamo se da će se uključiti i Ministarstvo energetike koje je nadležno za ostala otvarena pitanja“, dodao je on.

Kompanija Feniks BB osnovana je 1990. godine i tokom višedecenijskog uspešnog poslovanja učvrstila je svoju poziciju u grupi vodećih proizvođača elemenata i sistema automatske regulacije i upravljanja u oblasti klimatizacije, grejanja i hlađenja.
Od 2014. godine Feniks BB je vlasništvu kompanije HERZ-Armaturen Ges.m.b.H, čime je omogućen ubrzan razvoj u skladu sa najvišim evropskim standardima, kao i prisutnost na svetskim tržištima.