Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
15.06.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић отворила је конференцију “Бизнис на штиклама” у Новом Саду и том приликом поручила да је женско предузетништво изузетно важна област на чијој афирмацији треба радити.

“Жене данас нису само мајке, супруге, домаћице. Оне се налазе на руководећим позицијама, одлучујућим местима, на челу фабрика, у парламенту и извршној власти. Министарство привреде препознало је капацитет женског предузетништва. Како бисмо помогли дамама да започну свој бизнис и отисну се у преузетничке воде, по први пут спроводимо програм који је намењен управо њима. Реч је програму за подршку женама и младим предузетницима који су почетници у пословању”, рекла је министарка.

Она је објаснила да је за овај програм издвојено 100 милиона динара и да представља комбинацију 35, односно 45 одсто бесповратних средстава и повољног кредита Фонда за развој.

Атанасковић је навела да поред овог програма, даме могу да аплицирају и за друге програме, који су на располагању свим грађанима који испуњавају услове, без обзира ког су пола.

“Ове године је издвојено две милијарде динара бесповратних средстава за четири програма подршке малим и средњим предузећима и то за набавку опреме, за подстицање предузетништва кроз развојне пројекте, за помоћ почетницима у бизнису и, по први пут, за програм намењен женама и младима. За Програм подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме у 2021. години Министарство је обезбедило 1,55 милијарди динара бесповратних средства, за Програм подстицања предузетништва кроз развојне пројекте 200 милиона динара, и за почетнике у пословању 150 милиона динара”, рекла је она.

Атанасковић је подвукла да је Србија земља богата образованим, успешним, амбициозним женама.

Она је закључила да ће држава наставити да пружа подршку женама да раде и својим знањем допринесу бољој будућности наше земље.