Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
03.03.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић изјавила је да је подршка привреди у виду исплате половине минималне зараде за три месеца за предузетнике, микро, мала, средња и велика предузећа у Републици Србији, од великог значаја за привреду и јасан показатељ да је држава ту за своје грађане у изазовним временима.

“Захваљујући адекватним мерама успели смо да сачувамо привреду и да подржимо привреднике у оквиру својих могућности. Сви економски показатељи говоре да Србија има најбољи резултат када је реч о привредном расту у Европи и да је на добром путу да тај тренд и настави”, истакла је Атанасковић.

Она је подсетила да су новим пакетом економске помоћи обухваћени и запослени у угоститељству, туристичким, рент-а кар агенцијама, хотелијери, али и у сектору превозника путника у друмском саобраћају.

“Ови сектори су тешко погођени кризом изазваном епидемијом корона вируса, те је управо зато помоћ државе од круцијалног значаја. Економски показатељи говоре да ћемо дан после короне дочекати са што мање последица, што је резултат одговорне политике коју води држава на челу са председником Александром Вучићем. Оптимизам је реалан, што потврђују и прогнозе Европске комисије и Међународног монетарног фонда, који нам предвиђају већу отпорност и раст у тренутној глобалној кризи него другим државама”, подвукла је она.