Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
03.03.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je da je podrška privredi u vidu isplate polovine minimalne zarade za tri meseca za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća u Republici Srbiji, od velikog značaja za privredu i jasan pokazatelj da je država tu za svoje građane u izazovnim vremenima.

“Zahvaljujući adekvatnim merama uspeli smo da sačuvamo privredu i da podržimo privrednike u okviru svojih mogućnosti. Svi ekonomski pokazatelji govore da Srbija ima najbolji rezultat kada je reč o privrednom rastu u Evropi i da je na dobrom putu da taj trend i nastavi”, istakla je Atanasković.

Ona je podsetila da su novim paketom ekonomske pomoći obuhvaćeni i zaposleni u ugostiteljstvu, turističkim, rent-a kar agencijama, hotelijeri, ali i u sektoru prevoznika putnika u drumskom saobraćaju.

“Ovi sektori su teško pogođeni krizom izazvanom epidemijom korona virusa, te je upravo zato pomoć države od krucijalnog značaja. Ekonomski pokazatelji govore da ćemo dan posle korone dočekati sa što manje posledica, što je rezultat odgovorne politike koju vodi država na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Optimizam je realan, što potvrđuju i prognoze Evropske komisije i Međunarodnog monetarnog fonda, koji nam predviđaju veću otpornost i rast u trenutnoj globalnoj krizi nego drugim državama”, podvukla je ona.