Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
17.12.2020.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић изјавила је данас да ће подршка министарства у наредном периоду бити усмерена ка великим инвестицијама, развоју предузетништва и унапређењу пословне инфраструктуре.

Она је у онлајн обраћању привредницима на Скупштини Привредне коморе Србије рекла да је у буџету за подстицај привреди издвојено 17,6 милијарди динара.

„За подстицаje за директне инвестиције издвојено је нешто више од 15 милијарди динара, две милијарде динара издвојено за неколико програма подршке сектору малих и средњих предузећа и предузетништва, док је у буџету планирано око 1,6 милијарди динара када је реч о инфраструктурним пројектима и мерама регионалног развоја“, рекла је Атанасковић.

Говорећи о тешкоћама изазваним вирусом Ковид 19, министарка је истакла да је пакет мера дао резултате и да је сачувана виталност привреде.

Атанасковић је оценила да више од 160 милијарди динара средстава која су прошла кроз раздео Министарства привреде представљају драгоцену подршку привреди у очувању ликвидности и постојеће запослености. Она је подсетила и да је кроз мере подршке до сада подржано око 250.000 привредних субјеката.“

Министарка се захвалила председнику привредне коморе Србије Марку Чадежу и његовим сарадницима на низу иницијатива, као и на ангажовању и изузетној сарадњи у ванредним околностима изазваним пандемијом корона вируса.

Чадеж је указао да је комора фокусирана на стварање нових пословних модела, како би ефикасно пружила адекватну подршку привреди да одговори на изазове измењеног пословног окружења.

Он је истакао да су прилагођавање привредника новим условима пословања насталим због пандемије и брза и ефикасна подршка државе омогућили да сачувамо нашу економску базу.

Председник Скупштине Привредне коморе Србије Милош Ненезић оценио је да је 2020. година била изазовна за привреднике који су се борили да сачувају пословање.

Према његовим речима, у томе су успели уз подршку државе и Привредне коморе Србије.