Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
17.12.2020.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je danas da će podrška ministarstva u narednom periodu biti usmerena ka velikim investicijama, razvoju preduzetništva i unapređenju poslovne infrastrukture.

Ona je u onlajn obraćanju privrednicima na Skupštini Privredne komore Srbije rekla da je u budžetu za podsticaj privredi izdvojeno 17,6 milijardi dinara.

„Za podsticaje za direktne investicije izdvojeno je nešto više od 15 milijardi dinara, dve milijarde dinara izdvojeno za nekoliko programa podrške sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, dok je u budžetu planirano oko 1,6 milijardi dinara kada je reč o infrastrukturnim projektima i merama regionalnog razvoja“, rekla je Atanasković.

Govoreći o teškoćama izazvanim virusom Kovid 19, ministarka je istakla da je paket mera dao rezultate i da je sačuvana vitalnost privrede.

Atanasković je ocenila da više od 160 milijardi dinara sredstava koja su prošla kroz razdeo Ministarstva privrede predstavljaju dragocenu podršku privredi u očuvanju likvidnosti i postojeće zaposlenosti. Ona je podsetila i da je kroz mere podrške do sada podržano oko 250.000 privrednih subjekata.“

Ministarka se zahvalila predsedniku privredne komore Srbije Marku Čadežu i njegovim saradnicima na nizu inicijativa, kao i na angažovanju i izuzetnoj saradnji u vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom korona virusa.

Čadež je ukazao da je komora fokusirana na stvaranje novih poslovnih modela, kako bi efikasno pružila adekvatnu podršku privredi da odgovori na izazove izmenjenog poslovnog okruženja.

On je istakao da su prilagođavanje privrednika novim uslovima poslovanja nastalim zbog pandemije i brza i efikasna podrška države omogućili da sačuvamo našu ekonomsku bazu.

Predsednik Skupštine Privredne komore Srbije Miloš Nenezić ocenio je da je 2020. godina bila izazovna za privrednike koji su se borili da sačuvaju poslovanje.

Prema njegovim rečima, u tome su uspeli uz podršku države i Privredne komore Srbije.