Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
25.03.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић и државни секретар Драган Стевановић посетили су Књажевац и том приликом обишли компанију S.C.S. PLUS у којој је тренутно запослено око 170 људи.

Атанасковић је истакла да је реч о компанији која добро послује и представља пример добре праксе.

Како је министарка навела, у врху приоритета ресора којим руководи је подстицај женског предузетништа, а обиласци ове врсте, породичним компанијама које воде жене, треба да буде мотив и другим дамама да се отисну у предузетничке воде.

„Фирма S.C.S. PLUS извози око 90, 95 одсто својих производа чиме су обезбедили своју будућност. Посебно је важно што чак и у овом времену они и даље извозе своје производе. Желимо да примерима добре праксе покажемо да упорним радом и трудом жене могу да послују успешно. Ресор на чијем сам челу од ове године опредељује средства за жене које одлуче да покрену свој бизнис. Поред бесповратних средстава пружамо и менторинг, што је изузетно значајно у првом периоду пословања”, рекла је Атанасковић.

Наводећи да је током пословања ова фирма имала помоћ Фонда за развој и Министарства привреде, Атанасковић је позвала потенцијалне предузетнике да започну са својим бизнисом, али и све привреднике да аплицирају за неки од програма Министарства на чијем је челу.

Један од власника компаније, Милош Николић рекао је да S.C.S. PLUS послује од 1997. године, а да су велику помоћ у развоју имали од локалне самоуправе, Фонда за развој, као и разних подстицаја од државе.

„Почели смо са 20 радника, а сада имамо више од 170 запослених. Целокупна производња од дрвета, фурнира намењена је европском тржишту“, рекао је Николић.

Он се захвалио министарки на посети наводећи да је то подстрек за даљи рад и напредак.

Председник општине Књажевац Милан Ђокић рекао је да та општина запошљава велики број људи и да по томе предњачи у Зајечарском округу.

„Надам се да ћемо и у наредном периоду, а уз помоћ ресорног министарства успети да запослимо још већи број људи, а да онима који већ раде омогућимо веће зараде“, рекао је Ђокић.

Он је додао и да је министарку упознао са неким од локација које општина жели да развије у наредном периоду уз помоћ Владе Србије и Министарства привреде.