Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
25.03.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković i državni sekretar Dragan Stevanović posetili su Knjaževac i tom prilikom obišli kompaniju S.C.S. PLUS u kojoj je trenutno zaposleno oko 170 ljudi.

Atanasković je istakla da je reč o kompaniji koja dobro posluje i predstavlja primer dobre prakse.

Kako je ministarka navela, u vrhu prioriteta resora kojim rukovodi je podsticaj ženskog preduzetništa, a obilasci ove vrste, porodičnim kompanijama koje vode žene, treba da bude motiv i drugim damama da se otisnu u preduzetničke vode.

„Firma S.C.S. PLUS izvozi oko 90, 95 odsto svojih proizvoda čime su obezbedili svoju budućnost. Posebno je važno što čak i u ovom vremenu oni i dalje izvoze svoje proizvode. Želimo da primerima dobre prakse pokažemo da upornim radom i trudom žene mogu da posluju uspešno. Resor na čijem sam čelu od ove godine opredeljuje sredstva za žene koje odluče da pokrenu svoj biznis. Pored bespovratnih sredstava pružamo i mentoring, što je izuzetno značajno u prvom periodu poslovanja”, rekla je Atanasković.

Navodeći da je tokom poslovanja ova firma imala pomoć Fonda za razvoj i Ministarstva privrede, Atanasković je pozvala potencijalne preduzetnike da započnu sa svojim biznisom, ali i sve privrednike da apliciraju za neki od programa Ministarstva na čijem je čelu.

Jedan od vlasnika kompanije, Miloš Nikolić rekao je da S.C.S. PLUS posluje od 1997. godine, a da su veliku pomoć u razvoju imali od lokalne samouprave, Fonda za razvoj, kao i raznih podsticaja od države.

„Počeli smo sa 20 radnika, a sada imamo više od 170 zaposlenih. Celokupna proizvodnja od drveta, furnira namenjena je evropskom tržištu“, rekao je Nikolić.

On se zahvalio ministarki na poseti navodeći da je to podstrek za dalji rad i napredak.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić rekao je da ta opština zapošljava veliki broj ljudi i da po tome prednjači u Zaječarskom okrugu.

„Nadam se da ćemo i u narednom periodu, a uz pomoć resornog ministarstva uspeti da zaposlimo još veći broj ljudi, a da onima koji već rade omogućimo veće zarade“, rekao je Đokić.

On je dodao i da je ministarku upoznao sa nekim od lokacija koje opština želi da razvije u narednom periodu uz pomoć Vlade Srbije i Ministarstva privrede.