Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
25.06.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић учествовала је у посети коју је предводила председница Владе Републике Србије Ана Брнабић Нишком управном округу.

Овом приликом Атанасковић је обишла фабрику Гербер у Витошевцу и компанију Магна у Алексинцу, где је поручила да Србија бележи привредни раст што је јасан показатељ да политика коју води државни врх даје добре резултате.

Министарка је истакла да јој је драго што је у Aлексинцу и у компанији Mагна која одлично послује.

„Реч је компанији која у Оџацима има већ две фабрике и више од 2.000 радника, а нама је драго што је одлучила да у Алексинцу отвори трећу фирму. Са уговором који смо склопили имају обавезу да упосле најмање 570 људи и то су испунили већ сада, а драго ми је што ће бити и већи број. То је за Алексинац одлично“, рекла је Атанасковић.

Она је истакла да се са председником општине разговарало о довођењу још једне компаније у Алексинац у неком наредном периоду, али да је добро и ако се Магна буде ширила.

„Мислим да ћемо помоћи и са инфраструктуром која је потребна општини тако да је наш долазак са премијерком врло позитиван и добар за Алексинац“, рекла је Атанасковић.

Министарка је претходно посетила Витошевац где је посетила фабрику Гербер, али и разговарала са представницима општине и грађанима.

Она је том приликом истакла да је, од када је ступила на дужност министра привреде, обишла много градова и фирми.

Атанасковић је навела да су разговарали о пројектима и могућностима које привредници могу да користе као помоћ и то у виду повољних кредита и бесповратних средстава, а што би допринело унапређењу пословања.

Атанасковић је навела да је и са представницима општине Витошевац разговарала о инфраструкурним пројектима.

„Разговарали смо о пројекту за индустријску зону. Аутопут је близу и то је стварно веома погодно место где би могла једна фирма да дође. Радићемо на томе у наредном периоду, у јануару ће моћи да конкуришу и да среде инфраструктурну целину за фирму коју ћемо довести сигурно”, рекла је Атанасковић.