Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
25.06.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković učestvovala je u poseti koju je predvodila predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić Niškom upravnom okrugu.

Ovom prilikom Atanasković je obišla fabriku Gerber u Vitoševcu i kompaniju Magna u Aleksincu, gde je poručila da Srbija beleži privredni rast što je jasan pokazatelj da politika koju vodi državni vrh daje dobre rezultate.

Ministarka je istakla da joj je drago što je u Aleksincu i u kompaniji Magna koja odlično posluje.

„Reč je kompaniji koja u Odžacima ima već dve fabrike i više od 2.000 radnika, a nama je drago što je odlučila da u Aleksincu otvori treću firmu. Sa ugovorom koji smo sklopili imaju obavezu da uposle najmanje 570 ljudi i to su ispunili već sada, a drago mi je što će biti i veći broj. To je za Aleksinac odlično“, rekla je Atanasković.

Ona je istakla da se sa predsednikom opštine razgovaralo o dovođenju još jedne kompanije u Aleksinac u nekom narednom periodu, ali da je dobro i ako se Magna bude širila.

„Mislim da ćemo pomoći i sa infrastrukturom koja je potrebna opštini tako da je naš dolazak sa premijerkom vrlo pozitivan i dobar za Aleksinac“, rekla je Atanasković.

Ministarka je prethodno posetila Vitoševac gde je posetila fabriku Gerber, ali i razgovarala sa predstavnicima opštine i građanima.

Ona je tom prilikom istakla da je, od kada je stupila na dužnost ministra privrede, obišla mnogo gradova i firmi.

Atanasković je navela da su razgovarali o projektima i mogućnostima koje privrednici mogu da koriste kao pomoć i to u vidu povoljnih kredita i bespovratnih sredstava, a što bi doprinelo unapređenju poslovanja.

Atanasković je navela da je i sa predstavnicima opštine Vitoševac razgovarala o infrastrukurnim projektima.

„Razgovarali smo o projektu za industrijsku zonu. Autoput je blizu i to je stvarno veoma pogodno mesto gde bi mogla jedna firma da dođe. Radićemo na tome u narednom periodu, u januaru će moći da konkurišu i da srede infrastrukturnu celinu za firmu koju ćemo dovesti sigurno”, rekla je Atanasković.