Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
01.06.2021.

„Дигитализација надзора над јавним предузећима представља први корак у дигитализацији привреде“, изјавила је данас министарка Анђелка Атанасковић приликом престављања софтвера који је пут развијен за потребе Министарства привреде, уз подршку пројекта РЕЛОФ 2, а који за циљ има брже и ефикасније пословање.

Овај алат за домаћинско пословање и управљање јавним предузећима биће и званичан канал за извештавање између јавних предузећа и оснивача, као и између јединица локалне самоуправе и Министарства привреде.

Атанасковић је објаснила да систем омогућује, не само електронско подношење извештаја о раду, већ и израду тих извештаја, чиме се добија једнообразност у извештавању свих јавних предузећа и упоредивост података, али и могућност израде анализа, на основу чега ће бити лакше планирање и доношење правовремених одлука.
„Информациони систем је важан и за нас у Министарству, јер ћемо имати алат за праћење рада свих јавних предузећа и имати могућност израде различитих упоредних, секторских и територијалних анализа, на основу којих можемо сагледавати ситуацију, предузимати мере и унапређивати оквир за пословање ових предузећа“, истакла је министарка.

Она је подвукла да је израда овог информационог система потврда да се и Министарство привреде креће путем модернизације и дигитализације, настојаћи да олакша пословање и помогне грађанима.

„Дигитализација је високо у агенди Владе Србије и овај процес озбиљно је захватио све области јавне управе. На путу модернизације којим Србија храбро корача, дигитализација је олакшала и унапредила многе сегменте живота. Следећи јасну политику председника Александра Вучића настојаћемо да унапредимо све сегменте привреде, да олакшамо пословање, створимо још боље услове за рад у нашој земљи“, закључила је она.