Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
20.04.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић састала се данас са представницама Удружења пословних жена Србије како би разговарале о женском предузетништву.
Министарка Атанасковић истакла је да је у врху приоритета ресора којим руководи подстицај женског предузетништа.

“Министарство привреде од ове године спроводи програм намењен женама и младима, за који смо определили 100 милиона динара. У питању је комбинација – бесповратна средства из буџета до 35% вредности улагања односно 45% у неразвијеним општинама и кредитна средства Фонда за развој. Јавни позив је отворен и траје док се средства из програма не утроше, а најкасније до 31. децембра 2021. године. Женско предузетништво је велики и још увек недовољно искоришћен ресурс и зато морамо да их подржимо”, истакла је Атанасковић.

Она је додала да поред програма за жене и младе, ресор којим руководи опредељује средства и за почетнике у пословању, развојне пројекте и програм за набавку опреме.
Представнице Удружења пословних жена Србије истакле су да им је изузетно драго што је на челу српске привреде жена која је током свог рада остварила бројне позитивне резултате због чега је добила награду “Жена змај”.

“Наше Удружење броји 300 жена предузетница, које воде мала и микро предузећа, чинимо удео од 30 одсто у укупном броју малих, средњих и микро предузећа у нашој земљи. Многе од њих су „Жене змајеви“. Подршка државе је од велике важности за нас, као и програми Министарства привреде који су изузетно значајани за све жене које желе да покрену свој бизнис”, истакла је председница Удружења Сaња Поповић Пантић.
На састанку је договорена заједничка сарадња на пољу афирмације женског предузетништва.