Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
20.04.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković sastala se danas sa predstavnicama Udruženja poslovnih žena Srbije kako bi razgovarale o ženskom preduzetništvu.
Ministarka Atanasković istakla je da je u vrhu prioriteta resora kojim rukovodi podsticaj ženskog preduzetništa.

“Ministarstvo privrede od ove godine sprovodi program namenjen ženama i mladima, za koji smo opredelili 100 miliona dinara. U pitanju je kombinacija – bespovratna sredstva iz budžeta do 35% vrednosti ulaganja odnosno 45% u nerazvijenim opštinama i kreditna sredstva Fonda za razvoj. Javni poziv je otvoren i traje dok se sredstva iz programa ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2021. godine. Žensko preduzetništvo je veliki i još uvek nedovoljno iskorišćen resurs i zato moramo da ih podržimo”, istakla je Atanasković.

Ona je dodala da pored programa za žene i mlade, resor kojim rukovodi opredeljuje sredstva i za početnike u poslovanju, razvojne projekte i program za nabavku opreme.
Predstavnice Udruženja poslovnih žena Srbije istakle su da im je izuzetno drago što je na čelu srpske privrede žena koja je tokom svog rada ostvarila brojne pozitivne rezultate zbog čega je dobila nagradu “Žena zmaj”.

“Naše Udruženje broji 300 žena preduzetnica, koje vode mala i mikro preduzeća, činimo udeo od 30 odsto u ukupnom broju malih, srednjih i mikro preduzeća u našoj zemlji. Mnoge od njih su „Žene zmajevi“. Podrška države je od velike važnosti za nas, kao i programi Ministarstva privrede koji su izuzetno značajani za sve žene koje žele da pokrenu svoj biznis”, istakla je predsednica Udruženja Sanja Popović Pantić.
Na sastanku je dogovorena zajednička saradnja na polju afirmacije ženskog preduzetništva.