Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
06.08.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила је данас Ужице где је разговарала са градоначелницом др Јеленом Раковић Радивојевић и привредницима Златиборског управног округа о привредном амбијенту.

Атанасковић је истакла да је на састанку са градоначелницом било речи о развоју инфраструктуре и привлачењу инвеститора.

„Развој инфраструктуре је важан за развој привреде и привлачење инвеститора. Држава на челу са председником Александром Вучићем константно ради на довођењу инвеститора, како бисмо мотивисали, посебно младе људе, да остану у Србији, да овде раде и оснивају породице. То је наш задатак и мотив“, рекла је министарка.

Атанасковић је том приликом указала и да су мала и средња предузећа мотор привреде и да уз подршку Министарства привреде могу да се развијају, унапређују пословање и тиме допринесу развоју економије.

„Ове године је за четири програма подршке малим и средњим предузећима издвојено укупно две милијарде динара бесповратних средстава. Од тога је за набавку опреме Министарство обезбедило 1,55 милијарди динара бесповратних средства, за програм подстицања предузетништва кроз развојне пројекте 200 милиона динара, за почетнике у пословању 150 милиона динара, док је за програм намењен женама и младима, који се први пут спроводи ове године, издвојено 100 милиона динара“, рекла је Атанасковић.
Министарка је овом приликом апеловала на руководство Града и привреднике да аплицирају за средства Министарства привреде.

„Србија данас има новца у државној каси. За разлику од неких ранијих времена, наша економија данас стоји стабилно, те можемо да подржимо привреду и привреднике. Захваљујући подршци и личном залагању председника Александра Вучића инвеститори долазе у Србију, отварамо фабрике, градимо путеве, сређујемо градове и општине. Желимо да обезбедимо још бољи животни стандард, да задржимо нашу децу и наставимо да се крећемо путем напретка“, закључила је она.

Раковић Радивојевић захвалила је министарки Атанасковић на посети и указала да Министарство привреде уназад неколико година издваја значајна средства за Ужице.
„У овој години смо добили средства за реконструкцију улице Димитрија Туцовића за изградњу кишне канализације у вредности од 19 милиона диинара“, рекла је Раковић Радивојевић и изразила уверење да ће се са подршком наставити и у будућности.

Директорка Регионалне привредне коморе Златиборског управног круга Ана Лапчевић рекла је да је посетом Ужицу министарка Атанасовић наставила са праксом да у сарадњи са ПКС и Регионалним коморама обилази локалне самоуправе и са представницима градова и општина и привредницима разговара о свим питањима значајним за привреду.
„Овакав начин комуникације даје добре резултате јер су саговорници у прилици да изнесу изазове са којима се суочавају и добију одговоре на питања од значаја за њихов пословање“, поручила је Лапчевић.