Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
06.08.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas Užice gde je razgovarala sa gradonačelnicom dr Jelenom Raković Radivojević i privrednicima Zlatiborskog upravnog okruga o privrednom ambijentu.

Atanasković je istakla da je na sastanku sa gradonačelnicom bilo reči o razvoju infrastrukture i privlačenju investitora.

„Razvoj infrastrukture je važan za razvoj privrede i privlačenje investitora. Država na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem konstantno radi na dovođenju investitora, kako bismo motivisali, posebno mlade ljude, da ostanu u Srbiji, da ovde rade i osnivaju porodice. To je naš zadatak i motiv“, rekla je ministarka.

Atanasković je tom prilikom ukazala i da su mala i srednja preduzeća motor privrede i da uz podršku Ministarstva privrede mogu da se razvijaju, unapređuju poslovanje i time doprinesu razvoju ekonomije.

„Ove godine je za četiri programa podrške malim i srednjim preduzećima izdvojeno ukupno dve milijarde dinara bespovratnih sredstava. Od toga je za nabavku opreme Ministarstvo obezbedilo 1,55 milijardi dinara bespovratnih sredstva, za program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte 200 miliona dinara, za početnike u poslovanju 150 miliona dinara, dok je za program namenjen ženama i mladima, koji se prvi put sprovodi ove godine, izdvojeno 100 miliona dinara“, rekla je Atanasković.
Ministarka je ovom prilikom apelovala na rukovodstvo Grada i privrednike da apliciraju za sredstva Ministarstva privrede.

„Srbija danas ima novca u državnoj kasi. Za razliku od nekih ranijih vremena, naša ekonomija danas stoji stabilno, te možemo da podržimo privredu i privrednike. Zahvaljujući podršci i ličnom zalaganju predsednika Aleksandra Vučića investitori dolaze u Srbiju, otvaramo fabrike, gradimo puteve, sređujemo gradove i opštine. Želimo da obezbedimo još bolji životni standard, da zadržimo našu decu i nastavimo da se krećemo putem napretka“, zaključila je ona.

Raković Radivojević zahvalila je ministarki Atanasković na poseti i ukazala da Ministarstvo privrede unazad nekoliko godina izdvaja značajna sredstva za Užice.
„U ovoj godini smo dobili sredstva za rekonstrukciju ulice Dimitrija Tucovića za izgradnju kišne kanalizacije u vrednosti od 19 miliona diinara“, rekla je Raković Radivojević i izrazila uverenje da će se sa podrškom nastaviti i u budućnosti.

Direktorka Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog kruga Ana Lapčević rekla je da je posetom Užicu ministarka Atanasović nastavila sa praksom da u saradnji sa PKS i Regionalnim komorama obilazi lokalne samouprave i sa predstavnicima gradova i opština i privrednicima razgovara o svim pitanjima značajnim za privredu.
„Ovakav način komunikacije daje dobre rezultate jer su sagovornici u prilici da iznesu izazove sa kojima se suočavaju i dobiju odgovore na pitanja od značaja za njihov poslovanje“, poručila je Lapčević.