Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
31.07.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je Slobodnu zonu „Subotica“ gde je razgovarala sa predstavnicima kompanija „Ametek“, „Norma group“, „B+B sensor“ i „Plasticam“.

Ona je tom prilikom istakla da je Slobodna zona „Subotica“ pravi primer kako bi svaka lokalna samouprava trebala da radi na privlačenju investitora.

Atanasković je navela i da se tokom razgovora sa predstavnicima kompanija upoznala sa planovima i izazovima sa kojima se suočavaju.

„Ministarstvo privrede će pokušati sa svoje strane da uradi sve što može, a ujedno ćemo kontaktirati i druga ministarstva koja su uključena da vidimo šta možemo da ispravimo“, rekla je Atanasković.

Ona je ponovila da je unapređenje poslovne klime i konstantan rad na njenom stalnom razvoju jedan od ciljeva Ministarstva privrede

Prema njenim rečima, država na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem uporno radi na poboljšanju infrastrukture kako bi se stvorili povoljni uslova za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta.

Direktor privrednog društva za upravljanje Slobodnom zonom Saša Gravorac predstavio je ministarki rad privrednog društva i kapacitete, navodeći da ta slobodna zona ima promet od 800 miliona evra.

On je istakao da je cilj sastanka bio da se povežu korisnici Slobodne zone „Subotica“ sa Ministarstvom privrede i da se uspostavi još čvršća saradnja.

Sastanku je prisustvovao i narodni poslanik u Skupštini Srbije Milimir Vujadinović koji se zahvalio ministarki Atanasković na poseti ukazujući da je Slobodna zona, u kojoj radi više od 6.000 ljudi, srce, odnosno, motor razvoja Subotice.