Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
03.04.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas porodičnu firmu „Sweet home” iz Brusa.

“Ovo je još jedan u nizu obilazaka privrednim subjektima širom Srbije. “Sweet home” vodi žena, koja je u prethodnom periodu dobila nagradu “Žena zmaj” zbog uspešnosti u poslovanju. Njihov sin se vratio iz Amerike u Brus kako bi pomogao roditeljima i kako bi zajedno razvijali firmu. Upravo ostanak mladih u zemlji i povratak onih koji su otišli je ono za šta je bori Srbija i naš predsednik Aleksandar Vučić. U našoj zemlji može lepo da se živi i radi, a obilascima poput ovog želim da promovišem primere dobre prakse. Posebno mi je drago što sam danas ovde, jer tokom 24 godine poslovanja nikada niko od zvaničnika nije posetio ovu firmi”, rekla je Atanasković.
Prema njenim rečim kompanija “Sweet home” je kupila opremu zahvaljujući sredstvima u okviru programa podrške.
“Pozivam i druge firme da konkurišu za neki od programa Ministarstva privrede kako bi započeli ali i unapredili poslovanje”, podvukla je ministarka.

Predsednica opštine Brus Valentina Milosavljević zahvalila je delegaciji Ministarstva privrede na poseti.

“Kada ministarka privrede dođe u jednu malu opštinu kao što je Brus to mnogo znači ovom narodu, a posebno kada obilazi privrednike. “Sweet home” je jedan od najreprezentativnijih primera naše opštine. Ministarka je imala priliku da vidi gde su utrošili sredstva i kako su uz pomoć nove opreme unapredili poslovanje”, rekla je ona.
Vlasnica firme Svetlana Miljković je istakla da je veoma ponosna i srećna zbog današnje posete.
“Imali smo danas konstruktivan razgovor sa ministarkom i verujem da ćemo u budućnosti imati još bolju saradnju sa Ministarstvom privrede”,rekla je ona.