Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
19.08.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић, приликом посете Општини Брус, састала се са привредницима где су разговарали о привредном амбијенту и начинима за унапређење.

Атанасковић је истакла да је дијалог између привредника и државе од великог значаја за развој економије.

Она је овом приликом информисала саговорнике о програмима Министарства привреде који су им на располагању.

„У буџету за подстицај привреди за ову годину издвојено је 17,6 милијарди динара. За подстицаје за директне инвестиције издвојено је нешто више од 15 милијарди динара, две милијарде динара издвојено за неколико програма подршке сектору малих и средњих предузећа и предузетништва, док је у буџету планирано око 1,6 милијарди динара када је реч о инфраструктурним пројектима и мерама регионалног развоја”, рекла је Атанасковић.

Како је навела укупно одобрена бесповратна средства за Брус у периоду од 2015. до 2020. године је око 25 милиона динара, док је вредност остварених укупних инвестиција у истом периоду кроз програм подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме, кроз развојне пројекте и кроз финансијску подршку за почетнике у пословању, нешто више од 102 милиона динара.

Овом приликом Атанасковић је позвала привреднике да осмисле добре пројекте и да аплицирају за средства Министарства привреде.

“Морамо да радимо на томе да задржимо нашу децу у Србији. Ми имамо вредне и талентоване људе, морамо да их подржимо како бисмо сви заједно унапредили привреду наше земље, а самим тим обезбедили још бољи животни стандард”, закључила је она.