Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
03.09.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић данас је у Кладову обишла компаније Термовент Комерц и Акционарско друштво за пружање услуга Ђердап услуге где је са представницима тих фирми и председником општине Сашом Николићем разговарала о будућим плановима и изазовима са којима се сусрећу.

Атанасковић је поручила да ће ресор који води наставити са пружањем снажне подршке привредницима и локалним самоуправама.

Она је упознала саговорнике са програмима подршке и позвала их да аплицирају за средства Министарства привреде, напомињући да је ове године министарство посебну пажњу посветило развоју женског предузетништва.

Наводећи да је током састанка било речи о плановима, али и проблемима са којима се суочавају, она је истакла да ће у њиховом решавању имати подршку Министарства привреде и државе.

Она је прецизирали и да је са председником општине разговарала о инфраструктурним пројектима.

„Разговарали смо о пројектима за следећу годину јер само заједничким снагама можемо да реагујемо и унапредимо привредно окружење“, рекла је Атанасковић која се посебно осврнула на изузетан туристички потенцијал које Кладово и околина имају.

Председник општине Кладово Саша Николић захвалио се министарки наводећи да њена посета представља подршку Владе Србије и председника Александра Вучића тој општини.

„Састанак је био конструктиван. Разговарали смо о изазовима који нас чекају, али и о томе како да решимо одређене проблеме. За нас је битно да, као мала општина, имамо овакву сарадњу са Владом Србије и министарствима јер само тако можемо да развијемо Кладово“, рекао је Николић.

Директор производње у Кладову Никола Мршић захвалио се министарки на посети компанији Термовент Комерц која се бави првенствено производњом опреме за климатизацију, грејање и хлађење и има 200 запослених.

Он је појаснио да је реч о фирми која постоји од 1993. године, а која је током ове године постала део швајцарске корпорације Арбониа.

Генерална директорка Акционарског друштва Ђердап услуге Карменка Бабић истакла је да су запослени, њих 1.500, нјавећи капитал те приватне фирме са 500 акционара, мањинских власника.

Она је истакла да је то акционарско друштво током година ширило лепезу делатности.

„Надамо се да ће Министарство привреде, али и остала министарства препознати нашу борбу и енергију, да ћемо одржати овај систем, али и да ћемо заједно радити на будућим пројектима“, рекла је Бабић.

Један од директора Ђердап туриста, односно, хотела „Ђердап“ у Кладову Жељко Болботиновић истакао је да је посета министарке веома значајна.

Он је подсетио да је председник Вучић говорио о развоју инфраструктуре источне Србије, посебно о развоју путне инфраструктуре и сјајним пројектима који ће овај крај и Кладово подићи.

„Посету видимо као наставак тежњи да се улаже у развој ове дестинације која има изузетно велики туристички потенцијал“, рекао је Болботиновић.