Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
24.02.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић обишла је данас компанију специјализовану за производњу козметичких производа „Хедера Вита“ у Лозници где је поручила да су развој женског и омладинског предузетништва у врху приоритета рада ресора којим руководи.

„Ово је још једна у низу посета и домаћим фирмама у Србији које организујемо као што смо и обећали, а како бисмо разговарали са привредницима и промовисали нашу привреду“, рекла је Атанасковић.

Министарка је похвалила компанију „Хедера Вита“ због ангажовања великог броја жена, али и због друштвено одговорног пословања, посебно у области подизања свести грађана када је рак дојке у питању.

Атанасковић је захвалила градоначелнику Лознице и представницима Привредне коморе Србије, који су присуствовали обиласку, нагласивши њихов значај у развијању привреде на локалу.

„Наш задатак је да се заједнички боримо да наша деца остану у Србији и да раде у својим местима“, поручила је министарка.

Она је подсетила да по први пут ове године, ресор којим руководи, спроводи Програм за подршку женама и младим предузетницима који су почетници у пословању.

„За жене и младе смо определили 100 милиона динара, а програм представља комбинацију бесповртаних средстава и повољног кредита Фонда за развој“, рекла је Атанасковић.

Градоначелник Лознице Видоје Петровић рекао је да је посета министарке од изузетног значајна.

„Снови грађана Лознице су остварени. Крупним корацима идемо напред и имамо много предузећа на која можемо да будемо поносни. Ако имате јасан циљ, радите на њему и окупите прави тим, резултат не може да изостане“, изјавио је Петровић.

Директорка компаније „Хедера Вита“ Олгица Самуиловић истакла је да је почаствована посетом званичника.

„Ова посета за мене има и лични значај јер ми је госпођа Атанасковић годинама била узор у послу због успеха који је постигла у животу. Наша компанија почела је са скромним средствима, данас имамо 40 радника и још толико спољних сарадника који су укључени индиректно, производе извозимо у више од 15 земаља света, на шта сам веома поносна. Ветар у леђа дала нам је држава у претходном периоду, посебно 2019. и 2020. године у којима смо бележили највећи успех, где смо добили средства за опрему која нам је помогла у раду, али смо били укључени и у пројекат дигиталне трансформације. Ове године планирамо да аплицирамо за инвестиционо улагање јер смо прерасли производне капацитете које поседујемо“, рекла је она.

„Хедера Вита“ ове године слави десет година од оснивања. Реч је о компанији која је од ручно прављених сапуна дошла до производње козметичке линије, у свом асортиману има више од 300 козметичких производа и која извози 70 одсто својих производа у Швајцарску, Словенију, Чешку, Норвешку, САД, Канаду…

Осим производње за сопствене потребе, баве се и услужном производњом козметичких производа за познате домаће и стране брендове.

Фото: Танјуг/ Никола Анђић