Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
24.02.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je danas kompaniju specijalizovanu za proizvodnju kozmetičkih proizvoda „Hedera Vita“ u Loznici gde je poručila da su razvoj ženskog i omladinskog preduzetništva u vrhu prioriteta rada resora kojim rukovodi.

„Ovo je još jedna u nizu poseta i domaćim firmama u Srbiji koje organizujemo kao što smo i obećali, a kako bismo razgovarali sa privrednicima i promovisali našu privredu“, rekla je Atanasković.

Ministarka je pohvalila kompaniju „Hedera Vita“ zbog angažovanja velikog broja žena, ali i zbog društveno odgovornog poslovanja, posebno u oblasti podizanja svesti građana kada je rak dojke u pitanju.

Atanasković je zahvalila gradonačelniku Loznice i predstavnicima Privredne komore Srbije, koji su prisustvovali obilasku, naglasivši njihov značaj u razvijanju privrede na lokalu.

„Naš zadatak je da se zajednički borimo da naša deca ostanu u Srbiji i da rade u svojim mestima“, poručila je ministarka.

Ona je podsetila da po prvi put ove godine, resor kojim rukovodi, sprovodi Program za podršku ženama i mladim preduzetnicima koji su početnici u poslovanju.

„Za žene i mlade smo opredelili 100 miliona dinara, a program predstavlja kombinaciju bespovrtanih sredstava i povoljnog kredita Fonda za razvoj“, rekla je Atanasković.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović rekao je da je poseta ministarke od izuzetnog značajna.

„Snovi građana Loznice su ostvareni. Krupnim koracima idemo napred i imamo mnogo preduzeća na koja možemo da budemo ponosni. Ako imate jasan cilj, radite na njemu i okupite pravi tim, rezultat ne može da izostane“, izjavio je Petrović.

Direktorka kompanije „Hedera Vita“ Olgica Samuilović istakla je da je počastvovana posetom zvaničnika.

„Ova poseta za mene ima i lični značaj jer mi je gospođa Atanasković godinama bila uzor u poslu zbog uspeha koji je postigla u životu. Naša kompanija počela je sa skromnim sredstvima, danas imamo 40 radnika i još toliko spoljnih saradnika koji su uključeni indirektno, proizvode izvozimo u više od 15 zemalja sveta, na šta sam veoma ponosna. Vetar u leđa dala nam je država u prethodnom periodu, posebno 2019. i 2020. godine u kojima smo beležili najveći uspeh, gde smo dobili sredstva za opremu koja nam je pomogla u radu, ali smo bili uključeni i u projekat digitalne transformacije. Ove godine planiramo da apliciramo za investiciono ulaganje jer smo prerasli proizvodne kapacitete koje posedujemo“, rekla je ona.

„Hedera Vita“ ove godine slavi deset godina od osnivanja. Reč je o kompaniji koja je od ručno pravljenih sapuna došla do proizvodnje kozmetičke linije, u svom asortimanu ima više od 300 kozmetičkih proizvoda i koja izvozi 70 odsto svojih proizvoda u Švajcarsku, Sloveniju, Češku, Norvešku, SAD, Kanadu…

Osim proizvodnje za sopstvene potrebe, bave se i uslužnom proizvodnjom kozmetičkih proizvoda za poznate domaće i strane brendove.

Foto: Tanjug/ Nikola Anđić