Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
12.04.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила је данас млекару „Стара планина“ у Димитровграду и компанију „Pexim“ из Пирота које су, захваљући помоћи државе, купилe опрему и на тај начин унапредилe своје пословање и конкурентност.

Атанасковић је истакла да је план Министарства привреде да са Привредном комором Србије обиђе што више градова и општина и привреднике у њима, посебно мала и средња предузећа која представљају генератор привредног раста.

„Један од основних циљева Министарства је што снажнија подршка малим и средњим предузећима како би напредовала и упослила што више људи“, рекла је Атанасковић.

Она је приликом обиласка млекаре „Стара планина“ која представља добар пример пословања, а која је користила средства Фонда за развој и Министарства привреде, подсетила да је за четири програма финансијске подршке МСП сектору Министарство ове године издвојило две милијарде динара бесповратних средстава.

„Министарство привреде и другим привредницима стоји на располагање и даје могућност да конкуришу за средства која додељујемо“, рекла је Атанасковић.

Власник млекаре Зоран Николов рекао је да та фирма уз помоћ Министарства привреде и Фонда за развој обновила возни парк и купила нове машине чиме су се приближили отварању новог тржишта за извоз.

Он је истакао да запошљавају 32 радника и да имају малопродајну мрежу од 18 објеката, као и да се нада да ће отварањем велепродаје у Београду проширити број купаца.

Председник општине Димитровград Владица Димитров рекао је да је за ту општину важно да постоје фирме попут млекаре „Стара планина“ јер осим 30- так радника у самој млекари она на неки начин запошљава и велики број пољопривредника од којих узима млеко.

Овом приликом Атанасковић је обишла и компанију “Pexim“ из Пирота која се бави производњом челичних конструкција, а која је, такође, користила средства Фонда за развој и Министарства привреде.

„Тим средствима купили су две машине захваљући којима су унапредили пословање“, рекла је Атанасковић.

Она је посебно истакла значај фирме јер производе праве од рециклираног материјала што доприноси заштити животне средине.

Власник компаније Петар Ћирић се захвалио министарки на посети која, како је истакао, представља охрабрење у даљем пословању.

„Због ситуације са корона вирусом имамо потешкоћа у пословању као и сви, али за сада имамо пуне капацитете производње“, истакао је он.