Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
12.04.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas mlekaru „Stara planina“ u Dimitrovgradu i kompaniju „Pexim“ iz Pirota koje su, zahvaljući pomoći države, kupile opremu i na taj način unapredile svoje poslovanje i konkurentnost.

Atanasković je istakla da je plan Ministarstva privrede da sa Privrednom komorom Srbije obiđe što više gradova i opština i privrednike u njima, posebno mala i srednja preduzeća koja predstavljaju generator privrednog rasta.

„Jedan od osnovnih ciljeva Ministarstva je što snažnija podrška malim i srednjim preduzećima kako bi napredovala i uposlila što više ljudi“, rekla je Atanasković.

Ona je prilikom obilaska mlekare „Stara planina“ koja predstavlja dobar primer poslovanja, a koja je koristila sredstva Fonda za razvoj i Ministarstva privrede, podsetila da je za četiri programa finansijske podrške MSP sektoru Ministarstvo ove godine izdvojilo dve milijarde dinara bespovratnih sredstava.

„Ministarstvo privrede i drugim privrednicima stoji na raspolaganje i daje mogućnost da konkurišu za sredstva koja dodeljujemo“, rekla je Atanasković.

Vlasnik mlekare Zoran Nikolov rekao je da ta firma uz pomoć Ministarstva privrede i Fonda za razvoj obnovila vozni park i kupila nove mašine čime su se približili otvaranju novog tržišta za izvoz.

On je istakao da zapošljavaju 32 radnika i da imaju maloprodajnu mrežu od 18 objekata, kao i da se nada da će otvaranjem veleprodaje u Beogradu proširiti broj kupaca.

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov rekao je da je za tu opštinu važno da postoje firme poput mlekare „Stara planina“ jer osim 30- tak radnika u samoj mlekari ona na neki način zapošljava i veliki broj poljoprivrednika od kojih uzima mleko.

Ovom prilikom Atanasković je obišla i kompaniju “Pexim“ iz Pirota koja se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija, a koja je, takođe, koristila sredstva Fonda za razvoj i Ministarstva privrede.

„Tim sredstvima kupili su dve mašine zahvaljući kojima su unapredili poslovanje“, rekla je Atanasković.

Ona je posebno istakla značaj firme jer proizvode prave od recikliranog materijala što doprinosi zaštiti životne sredine.

Vlasnik kompanije Petar Ćirić se zahvalio ministarki na poseti koja, kako je istakao, predstavlja ohrabrenje u daljem poslovanju.

„Zbog situacije sa korona virusom imamo poteškoća u poslovanju kao i svi, ali za sada imamo pune kapacitete proizvodnje“, istakao je on.