Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
07.05.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић обишла је данас компаније „Inmold“, „Advertout“ и „Flex academy“ у Слободној зони Прибој и том приликом поручила да ће министарство наставити да ради на унапређењу пословног амбијента у Србији.

Атанасковић је истакла да верује да је Слободна зона Прибој омогућила привредни опоравак општине и повећала шансе да житељи, посебно млади, ту остану, запосле се и оснују породице.

“Посета компанијама у Слободној зони Прибој још једна је у низу посета привредним субјектима у градовима широм Србије које организујемо како би разговарали са привредницима о начинима за унапређење привредног амбијента јер желимо да равномерно развијамо све делове Србије и обезбедимо што бољи животни стандард свих грађана“, рекла је Атанасковић.

Наводећи да се захваљујући председнику Александру Вучићу Србија данас гради и развија, она је указала да је циљ ресора који води да пружи још снажнију подршку домаћим привредницима и тиме повећа продуктивност њихових фирми, али и да се привуче још већи број страних инвеститора који су препознали нашу земљу као добро место за улагање.

Министарка је истакла да је у фокусу Министарства привреде и подршка малим и средњим предузећима и предузетницима, посебно младима и женама.

„Министарство је ове године издвојило две милијарде динара бесповратних средстава за четири програма подршке малим и средњим предузећима и то за набавку опреме, за подстицање предузетништва кроз развојне пројекте, за помоћ почетницима у бизнису и, по први пут, за програм намењен женама и младима“, рекла је Атанасковић.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић рекао је да су задовољни посетом, а да министарку очекују поново врло брзо, на отварању нових погона у тој општини.
„У току је реализација неколико пројеката наше локалне самоуправе у сарадњи са Министарством привреде, а очекујемо и даље конкретну подршку министарства.“ – рекао је председик општине Прибој Лазар Рвовић.

Власник и директор компаније „Inmold“ Горан Јанковић рекао је да му је драго што је на челу министарства неко ко је већ дуго година у привреди, и ко познаје посао и осећа све проблеме.
Задовоство посетом министарке Атанасковић изразили су и власници компанија „Advertout“ Иван Буквић и „Flex academy“ Булент Ташчи.

„Драго ми је што смо имали прилику да представимо производњу и планове за даље инвестиције у производни објекат и капацитете“, рекао је Буквић.