Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
07.05.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je danas kompanije „Inmold“, „Advertout“ i „Flex academy“ u Slobodnoj zoni Priboj i tom prilikom poručila da će ministarstvo nastaviti da radi na unapređenju poslovnog ambijenta u Srbiji.

Atanasković je istakla da veruje da je Slobodna zona Priboj omogućila privredni oporavak opštine i povećala šanse da žitelji, posebno mladi, tu ostanu, zaposle se i osnuju porodice.

“Poseta kompanijama u Slobodnoj zoni Priboj još jedna je u nizu poseta privrednim subjektima u gradovima širom Srbije koje organizujemo kako bi razgovarali sa privrednicima o načinima za unapređenje privrednog ambijenta jer želimo da ravnomerno razvijamo sve delove Srbije i obezbedimo što bolji životni standard svih građana“, rekla je Atanasković.

Navodeći da se zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću Srbija danas gradi i razvija, ona je ukazala da je cilj resora koji vodi da pruži još snažniju podršku domaćim privrednicima i time poveća produktivnost njihovih firmi, ali i da se privuče još veći broj stranih investitora koji su prepoznali našu zemlju kao dobro mesto za ulaganje.

Ministarka je istakla da je u fokusu Ministarstva privrede i podrška malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, posebno mladima i ženama.

„Ministarstvo je ove godine izdvojilo dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa podrške malim i srednjim preduzećima i to za nabavku opreme, za podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte, za pomoć početnicima u biznisu i, po prvi put, za program namenjen ženama i mladima“, rekla je Atanasković.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović rekao je da su zadovoljni posetom, a da ministarku očekuju ponovo vrlo brzo, na otvaranju novih pogona u toj opštini.
„U toku je realizacija nekoliko projekata naše lokalne samouprave u saradnji sa Ministarstvom privrede, a očekujemo i dalje konkretnu podršku ministarstva.“ – rekao je predsedik opštine Priboj Lazar Rvović.

Vlasnik i direktor kompanije „Inmold“ Goran Janković rekao je da mu je drago što je na čelu ministarstva neko ko je već dugo godina u privredi, i ko poznaje posao i oseća sve probleme.
Zadovostvo posetom ministarke Atanasković izrazili su i vlasnici kompanija „Advertout“ Ivan Bukvić i „Flex academy“ Bulent Tašči.

„Drago mi je što smo imali priliku da predstavimo proizvodnju i planove za dalje investicije u proizvodni objekat i kapacitete“, rekao je Bukvić.