Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
08.05.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић изјавила је данас у Пријепољу, где је обишла компаније „STILEKS“, „ĆATIĆ COMPANY“ и „STAR JELA“, да је подршка ресора који води усмерена на унапређење пословне инфраструктуре, развој предузетништва и ка великим инвестицијама.

Атанасковић је рекла да је циљ министарства да се кроз дијалог са представницима привреде настави унапређење пословног окружења како би могли даље да шире посао и запошљавају нову радну снагу.

„Желимо да чујемо са каквим се изазовима сусрећу, да промовишемо видове подршке коју пружа Министарство привреде, али и да заједнички градимо бољи привредни амбијент који ће омогућити бољи живот наших грађана“, истакла је Атанасковић.

Према њеним речима, зато су и организовани обиласци привредних субјеката.

„У разговору са представницима локалних самоуправа и привредницима, на локалу, можемо да видимо шта је неопходно да се уради како би унапредили своје пословање, али и да покажемо примере добре праксе, односно да покажемо да у Србији може добро да се послује“, рекла је Атансковић.

Председник општине Пријепоље Владимир Бабић рекао је да су упознали министарку са функционисањем привреде у тој општини и захтевима привредника.

„Разговарали смо о трендовима које би требало да пратимо, који су то проблеми које морамо решавати,  које су наше обавезе и задаци, а где може министарство да нам помогне“, рекао је Бабић и захвалио се министарки на посети.

Власник компаније „STILEKS“, која тренутно броји 70 запослених, Есад Хоџић рекао је да посета министарке за њих представља подстицај и подстрек за још бржи развој.

„То је показатељ и да држава озбиљно размишља и прави стратегију о оваквим, малим и средњим предузећима која су у овим крајевима показала да се развијају и запошљавају раднике упркос пандемији корона вируса“, рекао је Хоџић.

Посету министарке Атанасковић поздравили су и један од власника породичне компаније „ĆATIĆ COMPANY“ Исмаил Ћатић и власник и директор фирме  „STAR JELА“ Ђорђе Љујић.

Ћатић је рекао је да су указали министарки на изазове са којима се привредници сусрећу у тој општини, посебно када је реч о инфраструктури, док је Љујић, чија компанија тренутно запошљава 140 радника и у плану је да упосли још око 100 њих, као проблем навео недостатак радне снаге.