Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
07.08.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je danas preduzeće Konfekcija MS i porodičnu firmu Vasimil u Bajinoj Bašti gde se tokom razgovora sa privrednicima i predsednicom opštine Vesnom Đurić upoznala sa izazovima sa kojima se susreću i budućim planovima.

Atanasković je tom prilikom upoznala sagovornike sa programima podrške i pozvala ih da apliciraju za sredstva Ministarstva privrede.

„Sastanak je bio konstruktivan. Razgovarali smo o problemima i verujem da ćemo pronaći način da ih rešimo“, rekla je tom prilikom Atanasković.

Ona je precizirali da je sa predsednicom opštine razgovarala o infrastrukturnim projektima.

„Na sastanku je bilo reči o projektima za sledeću godinu jer samo zajedničkim snagama možemo da reagujemo”, ukazala je Atanasković.

Govoreći o preduzeću Konfekcija MS, ministarka je navela da je imala priliku da se upozna sa njihovim radom.

Kako je istakla, radi se o kompaniji koja zapošljava 105 radnika što je odlično za jednog domaćeg preduzetnika.

„Kompanija ima odličan izvozni program, radi sa više zemalja i mislim da ima šanse da širi proizvodnju“, rekla je Atanasković.

Ministarka je tokom obilaska Bajine Bašte posetila i porodičnu firmu sa drugom tradicijom obrade drveta Vasimil.

Ona je tom prilikom navela da firma izvozi 90 odsto svojih proizvoda što je, kako je istakla, odličan primer dobrog poslovanja.

Atanasković je istakla da ko izvozi može da računa na opstanak, ali i da u narodnom periodu proširi proizvodnju i uposli još radnika.

Predsednica opštine Bajina Bašta zahvalila se ministarki na poseti.

„Poseta ministarke znači da nismo zaboravljeni, da nismo sami i da imamo podršku“, rekla je Đurić.

Navodeći da je sa ministarkom imala konstruktivne razgovore o mnogobrojnim projektima i planovima, ona je dodala da „nema dobre, ni jake privrede ni turizma bez dobre infrastrukture“.

Vlasnik preduzeća Konfekcija MS Ljubomir Simić i kompanije Vasimil Milutin Vasić istakli su da razgovor sa ministarkom predstavlja podsticaj za dalji razvoj i unapređenje poslovanja.