Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
30.07.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила је данас Сомбор где је разговарала са градоначелником Антониом Ратковићем и привредницима о плановима, али и иазовима са којима се сусрећу, као и о програмима подршке ресора којим руководи.

Атанасковић је и овог пута истакла важност инфраструктурних пројеката и значај развоја индустријских зона, а све у циљу привлачења нових инвестиција и запошљавања пре свега младих људи.

Она је навела да је са градоначелником разговарала о подршци коју Министарство привреде може да пружи локалној самоуправи како би се побољшала инфраструктура и привукли инвеститори, а самим тим и смањила незапосленост.

„Наш циљ је да што мање људи одлази у иностранство, да наши млади остану у Србији, на свом огњишту, да раде“, рекла је Атанасковић.

Министарка је током посете Сомбору обишла и компанију Боја која се бави производњом регистарских таблица, производњом саобраћајних знакова, обележавањем ознака на коловозу као и производњом и продајом опреме за путеве и обезбеђење градилишта.

Како је истакла, реч је о компанији која представља пример добре праксе, а да то показује и чињеница да просек плате износи 85.000 динара нето, што је изнад просека и чему тежимо.

„Имамо много добрих фирми и желимо да их промовишемo како би људи видели да у Србији може лепо да се ради и заради“, рекла је Атанасковић.

Градоначелник Ратковић захвалио се министарки на посети.

„Имали смо конструктиван састанак током кога смо министарку упознали са свим привредним потенцијалима града, са изазовима са којима се сусрећемо, али и плановима које имамо за даље проширење и наставак инфраструктурног опремања индустријске зоне и довођење нових инвеститора што је наш главни циљ и приоритет“, рекао је Ратковић.

Атанасковић је посету Сомбору искористила и за разговор са привредницима Западнобачког управног округа како би се упознала са изазовима са којима се сусрећу.