Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
29.07.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетом компанији Сигма Кула у Црвенки наставила је са обиласком локалних самоуправа са циљем да се кроз дијалог са представницима градова и општина и привредницима настави са даљим унапређењем пословне климе, али и како би их упознала са програмима подршке и помоћи који су им на располагању.

Она је истакла да јој је драго што је компанија „Сигма“, која је користила средства Министарства привреде за набавку опреме, уложила много у развој средстава за дезинфекцију, која су, како је истакла, изузетно важна у ери пандемије корона вируса.

Атанасковић је навела да јој је драго што је видела једну потпуно нову технологију.

„Драго ми је што извозе и послује са околним земљама јер то показује њихов квалитет“, рекла је Атанасковић.

Она је подсетила да је у буџету за подстицај привреди за ову годину издвојено је 17,6 милијарди динара, од чега две милијарде динара бесповратних средстава за четири програма подршке малим и средњим предузећима и то за набавку опреме, за подстицање предузетништва кроз развојне пројекте, за помоћ почетницима у бизнису и, по први пут, за програм намењен женама и младима.

Према њеним речима, за програм подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме у 2021. години Министарство је обезбедило 1,55 милијарди динара бесповратних средства, за програм подстицања предузетништва кроз развојне пројекте 200 милиона динара, а за почетнике у пословању 150 милиона динара.

Атанасковић је истакла и важност инфраструктурних пројеката и значаја развоја индустријских зона.

Како је навела у буџету је планирано око 1,6 милијарди динара када је реч о инфраструктурним пројектима и мерама регионалног развоја.

“Веома је важно да развијамо индустријске зоне, зато апелујем на локалне самоуправе да конкуришу за средства, а Министарство ће гледати да им помогне у оквиру својих могућности”, навела је она.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић захвалио је министарки на посети и истакао да је подршка државе од изузетног значаја за развој привредног амбијента на локалу.

Он је истакао да је радни састанак био конструктиван и да се нада да ће након тога наставити да се још више развија привреда у овој општини.

Власник фирме „Сигма“ Драган Капичић навео је да је помоћ Министарства привреде од великог значаја за развој и да се нада да ће у наредном периоду бележити још позитивније ефекте рада.

Фирма „Сигма Кула“ доо основана је 1989. године, а у протеклих 25 година бави се производњом, пројектовањем и развојем технолошке опреме за производњу средстава за дезинфекцију на бази натријум хипохлорита за потребе дезинфекције пијаће воде, базене воде и процесне воде у индустрији.