Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
29.07.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetom kompaniji Sigma Kula u Crvenki nastavila je sa obilaskom lokalnih samouprava sa ciljem da se kroz dijalog sa predstavnicima gradova i opština i privrednicima nastavi sa daljim unapređenjem poslovne klime, ali i kako bi ih upoznala sa programima podrške i pomoći koji su im na raspolaganju.

Ona je istakla da joj je drago što je kompanija „Sigma“, koja je koristila sredstva Ministarstva privrede za nabavku opreme, uložila mnogo u razvoj sredstava za dezinfekciju, koja su, kako je istakla, izuzetno važna u eri pandemije korona virusa.

Atanasković je navela da joj je drago što je videla jednu potpuno novu tehnologiju.

„Drago mi je što izvoze i posluje sa okolnim zemljama jer to pokazuje njihov kvalitet“, rekla je Atanasković.

Ona je podsetila da je u budžetu za podsticaj privredi za ovu godinu izdvojeno je 17,6 milijardi dinara, od čega dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa podrške malim i srednjim preduzećima i to za nabavku opreme, za podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte, za pomoć početnicima u biznisu i, po prvi put, za program namenjen ženama i mladima.

Prema njenim rečima, za program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2021. godini Ministarstvo je obezbedilo 1,55 milijardi dinara bespovratnih sredstva, za program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte 200 miliona dinara, a za početnike u poslovanju 150 miliona dinara.

Atanasković je istakla i važnost infrastrukturnih projekata i značaja razvoja industrijskih zona.

Kako je navela u budžetu je planirano oko 1,6 milijardi dinara kada je reč o infrastrukturnim projektima i merama regionalnog razvoja.

“Veoma je važno da razvijamo industrijske zone, zato apelujem na lokalne samouprave da konkurišu za sredstva, a Ministarstvo će gledati da im pomogne u okviru svojih mogućnosti”, navela je ona.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić zahvalio je ministarki na poseti i istakao da je podrška države od izuzetnog značaja za razvoj privrednog ambijenta na lokalu.

On je istakao da je radni sastanak bio konstruktivan i da se nada da će nakon toga nastaviti da se još više razvija privreda u ovoj opštini.

Vlasnik firme „Sigma“ Dragan Kapičić naveo je da je pomoć Ministarstva privrede od velikog značaja za razvoj i da se nada da će u narednom periodu beležiti još pozitivnije efekte rada.

Firma „Sigma Kula“ doo osnovana je 1989. godine, a u proteklih 25 godina bavi se proizvodnjom, projektovanjem i razvojem tehnološke opreme za proizvodnju sredstava za dezinfekciju na bazi natrijum hipohlorita za potrebe dezinfekcije pijaće vode, bazene vode i procesne vode u industriji.