Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
17.04.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković svečano je otvorila konferenciju studenata ekonomije “Konekt” na Zlatiboru, gde je poručila da Ministarstvo privrede od ove godine po prvi put obezbeđuje sredstva za mlade do 30 godina koji započinju svoj biznis.

„Želimo da zadržimo mlade u Srbiji, da im pružimo mogućnost da ovde rade i osnivaju svoje porodice. Upravo zato, kako bismo im pomogli da pokrenu sopstveni biznis, opredelili smo 100 miliona dinara za program podrške za žene preduzetnice i za mlade, koji se prvi put realizuje ove godine“, rekla je Atanasković.
Ona je objasnila da je u pitanju kombinacija 35 odsto, odnosno 45odsto bespovratnih sredstava i povoljnih kredita Fonda za razvoj.

Kako je istakla, javni poziv je otvoreni dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra ove godine.

„Osim finansijske, Ministarstvo privrede mladima pruža podršku i setom usluga koji obuhvata besplatne obuke, savetovanje i mentoring. Koristim ovu priliku da pozovem one među vama koji razmišljaju o pokretanju sopstvenog posla da iskoriste pogodnosti koje im stoje na raspolaganju. Najvažnije je da imate ideju, da budete svoji, originalni i istrajni, a na nama je da vam pružimo potrebnu pomoć i podršku, kako biste svoje talente, znanje i sposobnost usmerili u razvoj Srbije, a ne neke tuđine”, podvukla je ministarka.

Atanasković je objasnila da resor kojim rukovodi aktivno radi na unapređenju privrednog ambijenta u Srbiji, uz obezbeđivanje boljeg životnog standarda građana.
„Kao što je jednom prilikom, obraćajući se mladima, rekao naš predsednik, Aleksandar Vučić – vi ste ti koje moramo pitati kada se razmišlja o budućnosti, jer vi ste ti kojima se zemlja ostavlja, koji će je predvoditi i koji će odgovarati mladima ne samo danas, nego i onima koji dolaze. Budućnost Srbije zavisi i od vas, zajednički moramo raditi na razvijanju naše ekonomije, a vrata Ministarstva privrede su vam otvorena“, zaključila je ona.

Konferencija studenata ekonomije, koja se održava u period od 16. do 19. aprila 2021. godine u organizaciji Studentske unije Ekonomskog fakulteta, okupiće oko 300 delegata, a posvećena je preduzetništvu.

Svečanom otvaranju pored ministarke Atanasković prisustvovali su Miloš Đorđević ispred Studentske unije Ekonomskog fakulteta i Marina Vidojević direktorka Ustanove za decu i mlade „Sremčica“.