Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
02.03.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић и директор Мађарске агенције за промоцију извоза (ХЕПА) за Западни Балкан Немања Милутиновић разговарали су данас о унапређењу сарадње, а све у циљу јачања укупних економских односа две земље.

Атанасковић је том приликом навела да мађарске компаније показују све већи интерес за улагање у Србији.

Она је указала да је потребно предузети кораке како би се потенцијални мађарски инвеститори упознали са више атрактивних локација у централном делу Србије, поготово у региону будућег моравског коридора.

„Постоји велика могућност за инвестирање мађарских компанија у централној Србији имајући у виду како постојећу привредну структуру, тако и мрежу средњих стручних школа и сходно томе школовану радну снагу“, истакла је Атанасковић.

На састанку је речено да је Влада Мађарске издвојила фонд од 25 милиона евра за подршку својим компанијама које ће у наредном периоду у Србији уложити близу 80 милиона евра.

Милутиновић, који је почасни конзул Мађарске у Србији, сложио се да мађарски инвеститори не познају довољно могућности за улагања у остатку Србије.

Према његовим речима, зато руководство ХЕПА улаже напоре код Владе Мађарске да се инвестиције прошире на читаву Србију и не буду претежно фокусиране на територију Војводине.

Он је додао и да постоји велики интерес мађарске стране за куповину или докапитализацију српских фирми, као и стварање стратешких партнерстава на другим основама.