Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
02.07.2015.

Комисија за јавно-приватно партнерство Владе Србије дала је данас позитивно мишљење на предлог пројекта који се односи на третман комуналног отпада у Београду, чиме је Град добио зелено светло да уђе у јавно-приватно партнерство за решавање великог еколошког проблема на депонији Винча.

Драган Стевановић државни секретар у Министарству привреде и председник Комисије за јавно-приватно партнерство је изразио задовољство због структуре и карактера пројекта, додајући да је Град Београд потврдио да има све административне и друге капацитете да буде једна од водећих европских престоница.

„Београђани заслужују овакав пројекат, са аспекта животне средине, која ће у перспективи бити подигнута на значајно виши ниво, као и у контексту енергетске ефикасности и сигурности“, закључио је Стевановић.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да позитивном одлуком Комисије Београд добија зелено светлу да кроз јавно-приватно партнерство крене у решавање великог еколошког проблема града Београда, а то је управљање отпадом. Депонија Винча је највећа неуређена депонија у овом делу Европе, нагласио је градоначелник. “Релаизацијом овог пројекта средићемо депонију у Винчи, изградити постројење за производњу електричне и топлотне енергије из отпада”, рекао је Мали.

Градоначелник је истакао да је до сада више од 50 компанија изразило заинтересованост да са Градом Београдом учествује у пројекту који се односи на третман комуналног отпада.

Мали је рекао да је документација припремана седам-осам месеци и да је реч о пројекту вредном 250 милиона евра.