Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
02.07.2015.

Komisija za javno-privatno partnerstvo Vlade Srbije dala je danas pozitivno mišljenje na predlog projekta koji se odnosi na tretman komunalnog otpada u Beogradu, čime je Grad dobio zeleno svetlo da uđe u javno-privatno partnerstvo za rešavanje velikog ekološkog problema na deponiji Vinča.

Dragan Stevanović državni sekretar u Ministarstvu privrede i predsednik Komisije za javno-privatno partnerstvo je izrazio zadovoljstvo zbog strukture i karaktera projekta, dodajući da je Grad Beograd potvrdio da ima sve administrativne i druge kapacitete da bude jedna od vodećih evropskih prestonica.

„Beograđani zaslužuju ovakav projekat, sa aspekta životne sredine, koja će u perspektivi biti podignuta na značajno viši nivo, kao i u kontekstu energetske efikasnosti i sigurnosti“, zaključio je Stevanović.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da pozitivnom odlukom Komisije Beograd dobija zeleno svetlu da kroz javno-privatno partnerstvo krene u rešavanje velikog ekološkog problema grada Beograda, a to je upravljanje otpadom. Deponija Vinča je najveća neuređena deponija u ovom delu Evrope, naglasio je gradonačelnik. “Relaizacijom ovog projekta sredićemo deponiju u Vinči, izgraditi postrojenje za proizvodnju električne i toplotne energije iz otpada”, rekao je Mali.

Gradonačelnik je istakao da je do sada više od 50 kompanija izrazilo zainteresovanost da sa Gradom Beogradom učestvuje u projektu koji se odnosi na tretman komunalnog otpada.

Mali je rekao da je dokumentacija pripremana sedam-osam meseci i da je reč o projektu vrednom 250 miliona evra.