Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
26.02.2016.

Министар привреде Жељко Сертић  је рекао да борба за економски развој мора да буде најважнија борба у Србији, a да је важан корак у том смеру и то што ће у уторак бити представљена званично Година предузетништва, односно владине мере за подстицај предузетништва у Србији.

Он је, говорећи у Београду на конференцији „Улога локалне самоуправе у подстицању инвестиционог амбијента“, казао да ће држава представити шта ће радити на подстицању предузетништва и чему ће бити посвећена у годиини која је од стране владе проглашена годином предузетништва.

Министар Сертић је навео три стуба за развој предузетништва – поправљање пословног амбијента кроз законодавни оквир, затим централни стуб – директна финансијска и нефинансијска подршка привреди и најзад промоција предузетништва, као начина живота.

“Eкономски циљеви нису били јаснији него данас. Морате да имате циљеве и предузетнике који стварају производ који је мерљив са онима на тржишту. Не може свака држава за себе царинама да креира унутрашњи економски живот, то време је прошло. Предузетништво није СТР радња, већ питање слободе да испољите своју жељу да креирате нешто и то ставите у интерес ваше породице“, поручио је Сертић.

Он је подсетио да су највеће комапније Европе предузетничке компаније.

Према његовим речима предузетништво је „филизофија живота“ и само кроз предузетништво могуће је да се докаже креативност.

„Ми као влада то покрећемо и стављамо на агенду“, нагласио је Сертић.

Он је истакао да ће додела средстава, грантова бити потпуно транспарентна и додао да је потребна озбиљна подршка локалних самоуправа у имплементацији мера и враћању поверења привреде у државу.