Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
26.02.2016.

Ministar privrede Željko Sertić  je rekao da borba za ekonomski razvoj mora da bude najvažnija borba u Srbiji, a da je važan korak u tom smeru i to što će u utorak biti predstavljena zvanično Godina preduzetništva, odnosno vladine mere za podsticaj preduzetništva u Srbiji.

On je, govoreći u Beogradu na konferenciji „Uloga lokalne samouprave u podsticanju investicionog ambijenta“, kazao da će država predstaviti šta će raditi na podsticanju preduzetništva i čemu će biti posvećena u godiini koja je od strane vlade proglašena godinom preduzetništva.

Ministar Sertić je naveo tri stuba za razvoj preduzetništva – popravljanje poslovnog ambijenta kroz zakonodavni okvir, zatim centralni stub – direktna finansijska i nefinansijska podrška privredi i najzad promocija preduzetništva, kao načina života.

“Ekonomski ciljevi nisu bili jasniji nego danas. Morate da imate ciljeve i preduzetnike koji stvaraju proizvod koji je merljiv sa onima na tržištu. Ne može svaka država za sebe carinama da kreira unutrašnji ekonomski život, to vreme je prošlo. Preduzetništvo nije STR radnja, već pitanje slobode da ispoljite svoju želju da kreirate nešto i to stavite u interes vaše porodice“, poručio je Sertić.

On je podsetio da su najveće komapnije Evrope preduzetničke kompanije.

Prema njegovim rečima preduzetništvo je „filizofija života“ i samo kroz preduzetništvo moguće je da se dokaže kreativnost.

„Mi kao vlada to pokrećemo i stavljamo na agendu“, naglasio je Sertić.

On je istakao da će dodela sredstava, grantova biti potpuno transparentna i dodao da je potrebna ozbiljna podrška lokalnih samouprava u implementaciji mera i vraćanju poverenja privrede u državu.