Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
04.08.2017.

Агенција за мала и средња предузећа Европске уније (EASME) објавила је јавни позив у оквиру COSME програма за подршку сектору малих и средњих предузећа и предузетништва у области модне индустрије и туризма.

На јавни позив се могу пријавити пројекти развоја нових производа и материјала, дизајна и производње, малопродаје и маркетинга, као и пројекти усмерени ка развоју креативних индустрија у различитим облицима туризма (активни туризам, пословни, културни туризам и др.) и то на тржишту ЕУ или међународним тржиштима.

Овај инструмент COSME програма усмерен је на унапређење и подршку акцелераторима, инкубаторима и другим организацијама за подршку високо-технолошким, иновативним и креативним старт-aп компанијама и малим и средњим предузећима.

Подносиоци пријаве морају формирати међународни конзорцијум – пословну мрежу сачињену од приватних или јавних институција који пружају подршку старт-ап компанијама и малим и средњим предузећима (пословни инкубатори, акцелератори и друге релевантне организације), носиоци јавних овлашћења на националном, регионалном и локалном нивоу и профитне организације. Конзорцијум морају да чине најмање четири правна субјекта из три земље ЕУ или земаља чланица COSME.

Укупан износ буџета јавног позива је 2.600.000 евра, од чега је за  модну индустрију опредељено 1.600.000 евра, а за туризам 1.000.000 евра, а по пројекту се суфинансира максимално до 75% укупне вредности пројекта.

Пријава се подноси електронски до 19. октобра 2017. до 17 часова путем налога на Порталу за учеснике http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/organisations/register.html

Више о јавном позиву можете погледати овде