Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
28.07.2017.

У Нишу је данас потписан уговор о подстицајима за инвестирање у нову фабрику компаније Цумтобел и запошљавање 1.100 раника. Након потисивања председник Србије Александар Вучић положио је у Сувом Долу код Ниша камен темељац за изградњу ове нове фабрике.

Том приликом председник Вучић изјавио је да је реч о компанији основаној пре 67 година, која је гигант у области индустрије расвете, а да ће први производ из хале у Нишу бити произведен већ у мају 2018. године.

По његовим речима, Влада Србије је обезбедила субвенције од осам милиона евра, што само показује да нису тачне тврдње да Влада страним инвеститорима обезбеђује субвенције од по 50.000 евра по запосленом.

„Улагања не доносе добит само породицама радника, већ и граду Нишу који ће имати више новца за инфраструктуру и привлачење туриста, и Ниш ће то умети да искористи“, рекао је Вучић и изразио задовољство због тога што је Цумтобел већ контактирао локални универзитет и средње школе из којих ће регрутовати будуће запослене.

Он је посебно захвалио председнику Цумтобела Улриху Шумахеру и оценио да „без његове посвећености и љубави према Србији не би било могуће да дође до те инвестиције“.

Извршни директор „Цумтобела“ Улрих Шумахер је реако да је ова инвестиција један од најважнијих стратешких корака у преусмеравању производне мреже ‘Цумтобел групе’. „Фабрика у Србији ће нам омогућити да се на тржишту успешно позиционирамо на дуги рок и додатно побољшамо нашу конкурентност“, рекао је Шумахер

Аустријска компанија Цумтобел група (Zumtobel Group) планира да у Нишу отвори фабрику од 40.000 квадратних метара у чију изградњу ће инвестирати 30 милиона евра.

Цумтобел група је светски познат производјач ЛЕД-расвете, један од водећих у области иновативних решења за расвету и производњу пратећих компоненти.

У Србији послује од почетка прошле године када је свој Центар за пројектовање осветљења доселила из Пољске. Њена београдска канцеларија је од 1. маја регионални центар за тржиште Србије, Црне Горе, Турске и Централне Азије.

Цумтобел група из Дорнбирна је као породична фирма основана 1950. године, а запошљава 7.000 радника у 14 производних погона на четири континента и у продајним објектима у 90 земаља.