Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
06.08.2021.

Дијалог државе са привредницима је од великог значаја за заједничко унапређење привредног амбијента, али и ради информисања о видовима подршке Министарства привреде који су им на располагању, улагањима, извозу, изласку на нова тржишта и повезивању“, поручила је министарка привреде Анђелка Атанасковић приликом посете фирмама  „MATIS GROUP“ и  „MDM NEW FASHION” у Ивањици.

Она је указала да је циљ ресора који води да пружи још снажнију подршку домаћим привредницима и тиме повећа продуктивност њихових фирми, али и да се привуче још већи број страних инвеститора који су препознали нашу земљу као добро место за улагање.

Атанасковић је поновила и да разлике у третману домаћих и страних инвеститора не постоје.

„За све пројекте било да их реализује домаћи, било страни инвеститор, правила су иста и она су уређена постојећим Уредбама Владе Србије У тим уредбама постоје дефиниције, начини обрачуна и коефицијенти који се подједнако примењују на домаће и стране инвеститоре. Једина разлика је у томе да ли се улагање реализује у општини која је III или IV групи или девастираном подручју, односно граду или општини који су у I или II групи”, рекла је Атанасковић.

Она je нагласила и да је Законом о улагањима који је почео да се примењује крајем 2015. године положај домаћих и страних инвеститора потпуно изједначен.

Министарка је честитала и компанији Матис на плакети Привредне коморе Србије за пословни успех у 2020. години.

„Матис представља прави пример доброг и одговорног пословања пословања и сврстава се у групу најбољих“, рекла је Атанасковић

Према њеним речима, Матис више деценија успешно производи различите врсте намештаја, један је од носилаца економског развоја ивањичког краја, и запошљава велики број радника.

Председник општине Момчило Митровић упознао је министарку са плановима те општине и додао да је ово велики дан за Ивањицу.

„Ивањица се показала као одговорна локална самоуправа што је Министарство привреде препознало и у више наврата помогло општини“, рекао је Митровић и честитао, гиганту какав је компанија Матис на добијеној плакети.

Власник Матиса Драгомир Лазовић рекао је да му је част што је министарка посетила ту компанију.

„Имали смо квалитетан разговор на коме смо упознали министарку са досадашњим радом и плановима“, рекао је Лазовић и додао је убеђен да економија Србије иде правим путем.

Он се захвалио и на плакети за пословни успех 2020. године коју му је у име Привредне коморе Србије уручила директорка РПК Ана Лапчевић наводећи да је са својим сардадницима учинио све да превазиђу кризу изазвану пандемијом корона вируса.

Током посете Ивањици, министарка Атанасковић посетила је и компанију MDM NEW FASHION.

Власнице компанијеЉиљана Савић и   Ирана Крсмановић, такође су се захвалиле министарки на посети наводећи да за њих она представља „ветар у леђа“.

Како су рекле, прошле су кроз један тежак период, а захваљујући посети су схватиле да је њихов рад неко видео, приметио и да жели да им помогне.