Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
06.08.2021.

Dijalog države sa privrednicima je od velikog značaja za zajedničko unapređenje privrednog ambijenta, ali i radi informisanja o vidovima podrške Ministarstva privrede koji su im na raspolaganju, ulaganjima, izvozu, izlasku na nova tržišta i povezivanju“, poručila je ministarka privrede Anđelka Atanasković prilikom posete firmama  „MATIS GROUP“ i  „MDM NEW FASHION” u Ivanjici.

Ona je ukazala da je cilj resora koji vodi da pruži još snažniju podršku domaćim privrednicima i time poveća produktivnost njihovih firmi, ali i da se privuče još veći broj stranih investitora koji su prepoznali našu zemlju kao dobro mesto za ulaganje.

Atanasković je ponovila i da razlike u tretmanu domaćih i stranih investitora ne postoje.

„Za sve projekte bilo da ih realizuje domaći, bilo strani investitor, pravila su ista i ona su uređena postojećim Uredbama Vlade Srbije U tim uredbama postoje definicije, načini obračuna i koeficijenti koji se podjednako primenjuju na domaće i strane investitore. Jedina razlika je u tome da li se ulaganje realizuje u opštini koja je III ili IV grupi ili devastiranom području, odnosno gradu ili opštini koji su u I ili II grupi”, rekla je Atanasković.

Ona je naglasila i da je Zakonom o ulaganjima koji je počeo da se primenjuje krajem 2015. godine položaj domaćih i stranih investitora potpuno izjednačen.

Ministarka je čestitala i kompaniji Matis na plaketi Privredne komore Srbije za poslovni uspeh u 2020. godini.

„Matis predstavlja pravi primer dobrog i odgovornog poslovanja poslovanja i svrstava se u grupu najboljih“, rekla je Atanasković

Prema njenim rečima, Matis više decenija uspešno proizvodi različite vrste nameštaja, jedan je od nosilaca ekonomskog razvoja ivanjičkog kraja, i zapošljava veliki broj radnika.

Predsednik opštine Momčilo Mitrović upoznao je ministarku sa planovima te opštine i dodao da je ovo veliki dan za Ivanjicu.

„Ivanjica se pokazala kao odgovorna lokalna samouprava što je Ministarstvo privrede prepoznalo i u više navrata pomoglo opštini“, rekao je Mitrović i čestitao, gigantu kakav je kompanija Matis na dobijenoj plaketi.

Vlasnik Matisa Dragomir Lazović rekao je da mu je čast što je ministarka posetila tu kompaniju.

„Imali smo kvalitetan razgovor na kome smo upoznali ministarku sa dosadašnjim radom i planovima“, rekao je Lazović i dodao je ubeđen da ekonomija Srbije ide pravim putem.

On se zahvalio i na plaketi za poslovni uspeh 2020. godine koju mu je u ime Privredne komore Srbije uručila direktorka RPK Ana Lapčević navodeći da je sa svojim sardadnicima učinio sve da prevaziđu krizu izazvanu pandemijom korona virusa.

Tokom posete Ivanjici, ministarka Atanasković posetila je i kompaniju MDM NEW FASHION.

Vlasnice kompanijeLjiljana Savić i   Irana Krsmanović, takođe su se zahvalile ministarki na poseti navodeći da za njih ona predstavlja „vetar u leđa“.

Kako su rekle, prošle su kroz jedan težak period, a zahvaljujući poseti su shvatile da je njihov rad neko video, primetio i da želi da im pomogne.