Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
28.02.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић је, са својим сарадницима, данас разговарао са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), коју предводи шеф Мисије ММФ за Србију Џејмс Руф, о темама које су предмет аранжмана Србије са овом међународном финансијском институцијом.

Између осталог, Кнежевић је пренео да је Министарство привреде упутило влади предлог Закључка, којим би се покренуо поступак приватизације за Метанолско-сирћетни комплекс (МСК) из Кикинде, ХИП Азотару и ХИП Петрохемију из Панчева до 31. марта ове године.

Министар Кнежевић изјавио је том приликом да постоје заинтересовани инвеститори за ова предузећа, те је изразио наду да ће се у овој години решити судбина ових предузећа.

Србија носи тај баласт прошлости сваки дан са собом“, рекао је он и навео да би решавање питања ових предузећа умногоме растеретило и фискални систем Србије, али и допринело већем усмеравању капацитета развојним активностима Србије.

У том циљу, он је истакао да је приоритет тог Министарства раст приватног сектора и побољшање привредног амбијента. „Управо зато смо и ове године прогласили Деценију предузетништва како би мала и средња предузећа имала континуирану подршку државе“, рекао је он наводећи да ће се само у овој години обезбедити различити програми подршке, у вредности од преко 18 милијарди динара.

Он је поздравио и отварање Преговарачког поглавља 20 – Предузетништво и индустријска политика које је веома значајно јер ће допринети повећању економског раста и јачању конкурентности националне економије.