Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
26.01.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић потписао је данас у Минску у име Владе Републике Србије више међудржавних споразума, а потписивању су присуствовали председник Владе Републике Србије Александар Вучић и председник Владе Републике Белорусије Андреј Кобјаков.

Споразуми су потписани током званичне посете српске делегације предвођене премијером Александром Вучићем, током које су премијер и министри Горан Кнежевић и Зоран Ђорђевић, након низа билатералних састанака, посетили и „Минску фабрику аутомобила“, где је обишао изложбу трактора и грађевинске технике.

Председник Владе Александар Вучић је том приликом рекао да је Белорусија пријатељска земља и да ће добре политичке везе промовисати и међусобну трговинску размену.

Премијер је рекао да две земље имају потенцијала за повећање робне размене, која би, према плану, до 2019. године требало да износи 500 милиона долара.

Нагласио је да је Србија у свим областима отворена за сарадњу са Белорусијом, нарочито у области грађевинарства, здравства, аутомобилске и наменске индустрије.

Додао је да треба радити и на привлачењу већег броја туриста из Белорусије у Србију, као и промоције белоруске туристичке понуде на српском тржишту.