Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
20.11.2019.

Помоћник министра привреде Александар Старчевић присуствовао је данас свечаности у Привредној комори Србије (ПKС) током које су предузећима и установама чији рад карактерише посебан квалитет и пословна изврсност додељене националне награде „Оскар квалитета 2019“.

Старчевић је честитао награђеним компанијама, нагласивши да су победници прави пример куда и како треба да иде српска привреда, јер су показали како се подиже квалитет производа и услуга.

Министарство привреде, додаје он. улаже велике напоре у погледу стварања привредног амбијента погодног за интеграцију у европску и светску привреду, усклађивањем са техничким законодавством ЕУ и унапређењем рада институција инфраструктуре квалитета.

“Преузели смо све релевантне техничке прописе ЕУ из своје надлежности, а стварањем одговарајућег привредног амбијента, обезбеђујемо предуслове за несметан пласман српских производа на јединствено тржиште ЕУ, односно подизање нивоа конкурентности српске привреде”, рекао је Старчевић.

Свечана додела признања организована је у оквиру 28. Форума квалитета и пословне изврсности којим се обележава Светски дан квалитета и Европска недеља квалитета. Свечаност Светског дана квалитета и Европске недеље квалитета, ПKС и Фондација за културу квалитета и изврсност (ФQЦЕ) под покровитељством Министарства привреде. Награда за пословну изврсност „Оскар квалитета“ додељује се 25 година компанијама у Србији.

Душан Стокић, руководилац Центра за животну средину, техничке прописе, квалитет и друштвену одговорност у ПKС рекао је да се кроз приказивање најбољих примера доброг пословања у пракси, и другим компанијама показује где могу да усмере инвестиције и стратешке одлуке како би се унапредио пословни амбијент у земљи.

“Оскари” су додељени у три категорије: реални сектор, јавни сектор и организације ван територије Србије.

У категорији реалног сектора „Оскари“ су додељени Општој болници „Медигруп“ из Новог Београда, „Ресор“ из Гаџиног Хана и „Беохемији“ из Београда.

Специјална болница за рехабилитацију „Бања Kовиљача“ апослутни је победник у категорији јавног сектора, док су награде за изврсност у истој категорији добили Ветеринарски специјалистички институт „Јагодина“ и београдски Аеродром „Никола Тесла“.

У трећој категорији, организација ван територије Србије, титула шампион изврсности је припала компанији „13. Јул плантаже“ из Подгорице и предузећу „Јордан кастингс“ из општине Градачац из БиХ.