Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
20.11.2019.

Pomoćnik ministra privrede Aleksandar Starčević prisustvovao je danas svečanosti u Privrednoj komori Srbije (PKS) tokom koje su preduzećima i ustanovama čiji rad karakteriše poseban kvalitet i poslovna izvrsnost dodeljene nacionalne nagrade „Oskar kvaliteta 2019“.

Starčević je čestitao nagrađenim kompanijama, naglasivši da su pobednici pravi primer kuda i kako treba da ide srpska privreda, jer su pokazali kako se podiže kvalitet proizvoda i usluga.

Ministarstvo privrede, dodaje on. ulaže velike napore u pogledu stvaranja privrednog ambijenta pogodnog za integraciju u evropsku i svetsku privredu, usklađivanjem sa tehničkim zakonodavstvom EU i unapređenjem rada institucija infrastrukture kvaliteta.

“Preuzeli smo sve relevantne tehničke propise EU iz svoje nadležnosti, a stvaranjem odgovarajućeg privrednog ambijenta, obezbeđujemo preduslove za nesmetan plasman srpskih proizvoda na jedinstveno tržište EU, odnosno podizanje nivoa konkurentnosti srpske privrede”, rekao je Starčević.

Svečana dodela priznanja organizovana je u okviru 28. Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti kojim se obeležava Svetski dan kvaliteta i Evropska nedelja kvaliteta. Svečanost Svetskog dana kvaliteta i Evropske nedelje kvaliteta, PKS i Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost (FQCE) pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede. Nagrada za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta“ dodeljuje se 25 godina kompanijama u Srbiji.

Dušan Stokić, rukovodilac Centra za životnu sredinu, tehničke propise, kvalitet i društvenu odgovornost u PKS rekao je da se kroz prikazivanje najboljih primera dobrog poslovanja u praksi, i drugim kompanijama pokazuje gde mogu da usmere investicije i strateške odluke kako bi se unapredio poslovni ambijent u zemlji.

“Oskari” su dodeljeni u tri kategorije: realni sektor, javni sektor i organizacije van teritorije Srbije.

U kategoriji realnog sektora „Oskari“ su dodeljeni Opštoj bolnici „Medigrup“ iz Novog Beograda, „Resor“ iz Gadžinog Hana i „Beohemiji“ iz Beograda.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Banja Koviljača“ aposlutni je pobednik u kategoriji javnog sektora, dok su nagrade za izvrsnost u istoj kategoriji dobili Veterinarski specijalistički institut „Jagodina“ i beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“.

U trećoj kategoriji, organizacija van teritorije Srbije, titula šampion izvrsnosti je pripala kompaniji „13. Jul plantaže“ iz Podgorice i preduzeću „Jordan kastings“ iz opštine Gradačac iz BiH.